11. 5. 2013.

DouDouLinux




DoudouLinux  je sistem razvijan sa ciljem da omogući deci lako i ugodno korišćenje računara (i njihovim roditeljima — zašto da ne!). DoudouLinux donosi sa sobom pored desetina programa namenjenih deci već od 2 godine starosti, i radno okruženje lagano za upotrebu, nalik onima u konzolama za igru. Tako će deca učiti i zabavljati se ali… mama i tata ne moraju da brinu!

 Kao što pomenusmo, DoudouLinux će i mama i tata lako koristiti. Njega nije potrebno instalirati na računar jer se on automatski pokreće preko CD-uređaja. Pri tom, DoudouLinux neće oštetiti niti sistem koji već imate na računaru niti druge podatke na vašim čvrstim diskovima. DoudouLinux dolazi sa ugrađenom kontrolom za filtriranje sadržaja, pa će i zaštiti decu od poseta neprijatnim i štetnim veb stranicama. DoudouLinux se čak može pozajmljivati, poklanjati, umnožavati ako želite i kako i koliko želite, baš kako bi to deca radila u školskom dvorištu! I sve to, potpuno legalno, tako da sa DoudouLinux sistemom nemate nikakvog rizika bez obzira na tačku gledišta.

Na kraju, jedan od ciljeva DoudouLinux sistema je da, bez bilo kakve diskriminacije, omogući korišćenje računara svoj deci na zemlji. U ovom duhu, na DoudouLinux.org veb stranama ćete uvek moći da preuzmete kompletna i slobodna izdanja ovog sistema.

http://www.doudoulinux.org/web/srpski/index.html