17. 5. 2013.

"Otvorena informatika” dodeljena portalu Linux za Sve











Pošto su ovakve vesti u regionu prava retkost, treba ih malo promovisati. Na otvaranju jubilarne, 20 DORS/CLUC konferencije, uručena je nagrada "Otvorena informatika" portalu Linux za Sve. I sa ovog mesta pridružujemo se čestitkama na sasvim zasluženom priznanju. Ko nije upoznat, u poslednjoj kampanji aktuelni hrvatski predsednik i njegov štab, koristili su Linux i slobodan softver.

Predsjednik RH prof. dr. sc. Ivo Josipović svečano je otvorio jubilarnu, 20. DORS/CLUC konferenciju, te pri tom uručio nagradu “Otvorena informatika” Ivanu Galgociju, pokretaču i uredniku ovog portala, za “izrazite rezultate u razvoju, implementaciji, uporabi i promidžbi otvorenih sustava u protekloj godini”. Galgoci je nagradu primio u ime uredništva koje svakodnevno radi na održavanju ovog projekta.

“Nagrada se dodjeljuje skupini stručnjaka-volontera okupljenoj oko portala “Linux za Sve” (linuxzasve.com) zbog izuzetnih postignuća u promicanju operacijskog sustava Linux i slobodnog softvera u Republici Hrvatskoj. Portal već nekoliko godina vrlo profesionalno izvještava o novostima u svijetu slobodnog softvera, te promiče prednosti njegove primjene u osobne, obrazovne i poslovne svrhe. Putem online enciklopedije temeljene na sustavu wiki sustavno klasificira informacije o alatima i pojmovima, te putem foruma pomaže mnogim novim korisnicima slobodnog softvera da što lakše naprave prve korake”, piše u plaketi.

http://www.linuxzasve.com/portal-linux-za-sve-primio-nagradu-otvorena-informatika-za-2012-godinu