10. 7. 2014.

antiX novosti











Objavljena je još jedna bug-fix verzija distroa antiX, ovaj put pod oznakom MX-14.2 "Symbiosis". Radi se o posebnoj verziji koja je razvijena preko potpune saradnje sa zajednicom koja stoji iza distroa Mepis, a izdanje dolazi u 32-bitnoj arhitekturi. Programeri su predvideli da to bude sistem koji će istovremeno biti i elegantan i efikasan, stabilan, lak za konfiguraciju, ali i sa dobrim performansama.

Ispravljeni su sitniji bagovi iz prethodne 14.1 verzije, kao i uzvodno u Debianu. LibreOffice je sada u verziji 4.5.2, a za pregledanje slika u ovom izdanju koristi se aplikacija Mirage. Ako vam nije poznato, MX-14 je zasnovan na stabilnom Debian Wheezy, a kao grafičko okruženje izabran je Xfce. U oblikovanju ISO slike koja staje na veličinu CD-a, korišćeni su paketi iz Mepis riznica, kao i Debian backport. 

Ako ste zainteresovani za razvoj ovog projekta, možete da pogledate kako izgleda buduće izdanje. Izbačena je ISO slika pod oznakom antiX-14R-alpha2, koja dolazi sa svežim kernelom 3.15.2 i imajte u vidu da je u pitanju testing izdanje

Ovde se može videti stranica posvećena MX-14 kod Mepis zajednice, a ovde video materijal o distrou.
Matična strana projekta antiX: http://antix.mepis.org/index.php?title=Main_Page#News