1. 7. 2014.

Bliži se DebConf14 u Portlandu













Tekućeg leta, u terminu od 23. do 31. avgusta biće održan dugo očekivani DebConf 14 u gradu Portland (Oregon, USA). Potpune informacije o stanju organizacije budućeg okupljanja posvećenog Debianu, mogu se pogledati na viki strani projekta. Takođe, tu su opisani bitni detalji o mestu održavanja, državnom univerzitetu gde će se odigravati predavanja, kao i mestima gde se može provoditi slobodno vreme.

Trenutno je toku period u kome potencijalni učesnici podnose svoje predloge i teme za učešće na ovom događaju, a on se završava 7. jula. Ovde mogu da se pronađu detalji o načinu na koji korisnici mogu uzeti učešće, a ovde se može videti kakvo je trenutno stanje sa prijavama.

Portland se može nazvati mestom sa jakom zajednicom otvorenog koda i bio je grad domaćin mnogim konferencijama slobodnog softvera kao što su OSCON i  Linux Plumbers. Tu se nalazi i sedište kompanije Intel, a mesto je i novi dom Linusa Torvaldsa.

Lokalni tim je više puta bio uključen u DebConf u prošlosti i očekuje se da će ovaj prestižni dogadjaj biti organizovan na visokom nivou.