11.04.2016.

Читајте КМ Новине
КМ Новине су електронско издање грађанског новинарства Срба са Косова и Метохије, пре свега са севера Косова. Разлог настанка овог гласила јесте апсолутни недостатак информација које би објективно приказале стање на терену, ставове и мишљење грађана из овог дела Србије чиме се највише манипулисало претходних година.

Схвативши да водећи и званични медији, у неминовној борби за профит и под утицајем својих спонзора, извештавају на начин какав се не може назвати објективним и истинитим новинарством грађани, раније називани публиком, узимају у своје руке медијске алате како би се међусобно обавештавали. Овим се пре свега баве они људи којима новинарство није професија и који не зарађују на тај начин. Почетком 21. века ова појава добија и званично име – грађанско новинарство. По том принципу ради и ова електронска страна.


Одлика грађанског новинарства јесте та да се тиме баве људи којима то није професија, односно, то им не доноси никакве приходе. Они који због економије раде овај посао они и налазе своје спонзоре међу поменутим финансијерима, најчешће са запада па и из исламског света. Ми улажемо оно што на други начин зарађујемо и одбијамо свако спонзорисање које може утицати на наш рад и циљеве које смо себи задали! Не значи да нам помоћ није потребна, јесте али то пре свега јер желимо да сачувамо и заступамо све оно што туђи новац уласком у Србију урушава. 


http://www.kmnovine.com/