23. 7. 2014.

Qmmp 0.8.0












Programeri koji stoje iza plejera Qmmp, objavili su dostupnost nove verzije pod brojčanom oznakom 0.8.0. Aplikacija je pisana u Qt biblioteci i kao takva je čest izbor korisnika koji koriste KDE okruženje. Ovde možete pročitati o promenama koje donosi najnovije izdanje, u odnosu na prethodnu verziju. Ono što je zanimljivo za korisnike sa našeg podneblja, program je u ovom izdanju potpuno lokalizovan na srpski jezik, zahvaljujući Mladenu Pejakoviću.

Podešavanje programa je prilično jednostavno. Na desni klik, otvara se meni programa i pored svake stavke se može videti odgovarajuća prečica, što program čini lakim za upotrebu. Ako se neko prvi put sreće sa ovom aplikacijom, za promenu izgleda mogu se koristiti .wsz skinovi koji se koriste na Winamp plejeru.















Ranije objavljene verzije su dostupne u riznicama svih značajnih distribucija, a za tek objavljeno izdanje, morate koristiti ovo uputstvo. Ako koristite Debian Wheezy, iz pomenutog ppa, možete koristiti pakete koji su namenjeni za ubuntu-precize i program će se instalirati bez problema.

Matična strana projekta:  http://qmmp.ylsoftware.com/