7. 4. 2015.

Objavljen je Tails 1.3.2










Svetlost dana ugledala je nova verzija ovog popularnog distroa baziranog na stabilnoj verziji Debian Wheezy. Prva publikovana verzija distroa Tails objavljena je 23. juna 2009. Ova verzija je došla sa veb pregledačem Tor pod oznakom 4.0.6, koji je zasnovan na verziji Firefox ESR 31.6. Aktuelno izdanje karakterišu razne ispravke bagova i manja poboljšanja. Možete pogledati pregled svih tehničkih detalja.

Tails je živi sistem čiji je glavni cilj čuvanje privatnosti i anonimnosti. Pomaže da dok koristite internet ostanete potpuno anonimni bez obzira šta surfujete, a pritom ne ostavljajući nikakav trag. Tails je kompletan operativni sistem dizajniran da bude korišćen sa DVD i fleša, potpuno nezavistan od operativnog sistema koji je instaliran na računaru.


Tails dolazi sa nekoliko aplikacija konfigurisane kako bi očuvale vašu privatnost i anonimnost: veb čitač, čet klijent, klijent pošte, kancelarijski paket,  editor slika i zvuka, itd. Tails se oslanja na Tor anonimnu mrežu kako bi zaštitio korisnikovu privatnost dok je na mreži: kompletan softver je konfigurisan da se konektuje isljučivo preko Tora, a sve ostale konekcije su automatski blokirane.

Sledeće izdanje distribucije Tails 1.4 planirano je za dvanaesti maj tekuće godine.


Matična strana projekta