19. 5. 2014.

Bon Bok - blog o kulturnim dešavanjima













Da ne bude da samo gledamo u slobodan softver, evo prilike da se promoviše jedan koristan portal za sve one koji prate kulturna događanja. Posetite Bon Bok i pogledajte šta ima novo, a pozvani ste i da dostavite korisnu informaciju ili komentar. Stranica "O nama" kaže sledeće: 

Zašto Bon Bok?
Emil Belo (Emile Bellot), poznatiji po portretu koji je Mane naslikao 1873. godine, osnovao je društvo Bon Bok 1875. u Parizu. Društvo je narednih 50 godina, jednom mesečno organizovalo večere na Monmartru svojim članovima (koje su sačinjavali umetnici, pisci i glumci).
Za mesečne večere koje su organizovali plasirali su jedinstvene pamflete-pozivnice za okupljanje članova.
Pamflete su izrađivali sami članovi društva i na njima se najčešće nalazio tekst pesme, ilustracija pesme i karikatura njenog autora.
Autori pamfleta su se smenjivali svaki mesec, te danas imamo najraznovrsniju kolekciju ilustrovanih pozivnica jednog umetničkog udruženja.
I da ne zaboravimo, članovi Bon Boka su se zalagali za svaku vrstu eksperimenata u umetnosti, te se i uredništvo ovog sajta nada da će i naš mali eksperiment kojim želimo publici da predočimo kulturna dešavanja u Srbiji i regionu zaživeti.
Za to nam je potrebna i Vaša pomoć.  Pišite nam!!! 
Šaljite najave, komentare i zapažanja na: kontaktbonbok@gmail.com