11. 3. 2019.

Master PDF Editor


Priznajemo, bili smo nepoverljivi na prvi pogled kada je u pitanju Master PDF Editor. Međutim, kako smo u radu postavljali zadatke pred ovaj program, on je za svaki problem imao rešenje. Vrlo je sposoban za sastavljanje PDF sadržaja „od nule”, obiluje alatkama koje dokument mogu da učine zanimljivim, bogatim i neobičnim, ali pruža i pregršt rešenja kada treba da postojeći, neki tuđi PDF dokument, izmeni, prilagodi ili vam omogući da izvučete samo ono što vam treba.

Interfejs jeste bled i natrpan, ali to vam ujedno daje i uvid u velik broj alatki koje su vam na raspolaganju. Padajući meniji nude još više, i prosto je nemoguće da pobrojimo i opišemo sve alatke koje je Master PDF Editor okupio. Potrudićemo se da vam predstavimo one najkorisnije i najzanimljivije.

Pre svega, hajde da pređemo preko onog očiglednog, a to su dugmići i alatke koje se nalaze odmah iznad radne površine i koji podsećaju na interfejs nekog programa iz MS Office porodice. Ipak, kada bolje pogledate, videćete da su ponuđene opcije manje podređene uređivanju teksta, ali da ima više alatki za ubacivanje linkova, dugmića, geometrijskih oblika, slika i sličnih netekstualnih elemenata. Izdvojili bismo ubacivanje formi za višestruki izbor, više zanimljivih formi pečata, kao i „vodeni pečat” kojim možete da zaštite svoj dokument ili ga označiti logom, nazivom organizacije i slično.

Kad je u pitanju editovanje gotovih dokumenata, i tu smo stvarno bili prijatno iznenađeni. Postojeći tekst se može menjati, brisati, umetati dodatan prostor kako bi se dodale nove slike ili novi tekst. Vrlo lako se mogu dodavati ili brisati čitave stranice, a ukoliko samo želite da im promenite redosled, i to je vrlo lako i dostižno.

Svet Kompjutera - kompletan tekst

Master PDF Editor 4.3 - verzija koja nema watermark