29. 2. 2016.

Корисни савети за Опенбокс














На нашу страницу са Опенбокс саветима додат је нови материјал који може затребати корисницима овог незахтевног менаџера прозора.

Обавештења е-поште

Уколико вам је потребно звучно и визуелно обавештење о пристиглој електронској пошти, можете пробати две солуције, пакете gnubiff или mailnag. Ако се одлучите за Gnubiff, видећете да се подразумевано подиже са прозором за конфигурацију. Ако то желите да избегнете, морате изменити стартну команду на: gnubiff -n. Постоји и могућности усмерења у системску касету, командом: gnubiff --systemtray.

Ако се одлучите за Mailnag, потребно је да инсталирате и пакет: gnome-shell-common. Ова алатка ће вам омогућити звучни сигнал, а ако желите да видите и искачући прозор, потребно је да инсталирате пакет notification-daemon или xfce4-notifyd. Конфигурациони прозор се подиже командом: mailnag-config, а ако не желите да вам се Mailnag стартује са системом, уклоните фајл на путањи .config/autostart.

Управљање јачином звука преко тастатуре

У фајлу, на путањи .config/openbox/rc.xml, претрагом пронаћи део: </keyboard>. Изнад те линије додати следећи код и сачувати фајл. Потребно је поново покренути Опенбокс. Код је одговарајући за управљање јачином звука за комбинацију Alt+g за појачавање и Alt+h за смањивање.

 <keybind key="A-g"> 
<action name="Execute"> 
<command>amixer -q sset Master 5%+</command> 
</action> 
</keybind> 
<keybind key="A-h"> 
<action name="Execute"> 
<command>amixer -q sset Master 5%-</command> 
</action> 
</keybind>