22. 9. 2013.

VLC plejer










VLC medija plejer je open source multimedijalni plejer za puštanje različitih audio i video formata, uključujući MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3 i OGG, kao i za DVD, VCD i razne striming protokole. Takođe se može koristiti kao server za unicast ili multicast strimove u IPv4 ili IPv6 na mrežama sa visokim protokom.

Interfejs programa je krajnje jednostavno dizajniran i nećete imati nikakvih problema da se na njega naviknete i da sa lakoćom koristite plejer. VLC u sebi već ima sve potrebne kodeke, tako da nema potrebe za instaliranjem dodatnih.

Pored puštanja svih mogućih audio i video formata, jako bitna mogućnost VLC-a je da bez problema izlazi na kraj sa bilo kojim strimingom, a ima i opciju da taj strim snimate u live režimu. Dakle, možete da uživate u gledanju utakmice svog omiljenog tima preko striminga, a da to sve u isto vreme i snimite, pa kasnije opet da pogledate najbolje detalje.

VLC ima punu podršku za titlove, tako da možete bez problema gledati DivX, DVD ili bilo koji drugi video sa prevodom. Program podržava i skinove(šablonsko menjanje izgleda), tako da kome se ne dopada njegov standardni izgled, koji je prilično uprošćen, može da postavi skin po svom ukusu.

Sve u svemu, ovo je jedan fantastičan,  media plejer otvorenog koda, pomoću koga možete gledati filmove, slušati muziku ili pratiti bilo šta preko striminga. Odličan je i za one koji slabije barataju računarima jer ima u sebi sve kodeke i ne morate ništa da podešavate, samo instalirate VLC i spremni ste da pustite bilo koji audio ili video sadržaj. VLC ima našu toplu preporuku, probajte ga.


http://www.videolan.org/