1. 11. 2013.

Izašao je Tails 0.21











Objavljen je i spreman za preuzimanje Tails 0.21, distro zasnovan na Debianu, koji je dizajniran za anonimno pretraživanje interneta preko integrisane Tor tehnlologije. Sa ovim izdanjem, kao veb čitač stigao je Iceweasel 17.0.10.esr sa Torbrowser zakrpama. Pored mnogih fiksiranih problema, ovu verziju karakterišu i unapredjenja jezičkih paketa. Možete pogledati i pregled ostalih tehničkih detalja.

Tails je živi sistem čiji je glavni cilj čuvanje privatnosti i anonimnosti. Pomaže da dok koristite internet ostanete potpuno anonimni bez obzira šta surfujete, a pritom ne ostavljajući nikakav trag. Tails je kompletan operativni sistem dizajniran da bude korišćen sa DVD i fleša, potpuno nezavistan od operativnog sistema koji je na računaru instaliran.


Tails dolazi sa nekoliko aplikacija koje su konfigurisane kako bi očuvale vašu privatnost i anonimnost: veb čitač, čet klijent, klijent pošte, kancelarijski paket,  editor slika i zvuka, itd. Tails se oslanja na Tor anonimnu mrežu kako bi zaštitio korisnikovu privatnost dok je na mreži: kompletan softver je konfigurisan da se konektuje isljučivo preko Tora, a sve ostale konekcije su automatski blokirane.

Tor je slobodan softver koja pomaže korisniku da se odbrani od svih praćenja i zloupotreba preko javnih mreža. Tor štiti korisnika odbijajući bilo kakvo prikupljanje informacija o tome, gde ste bili, šta ste radili, koje ste sajtove posećivali, koliko puta itd. Sprečava prikupljanje informacija o vama.

Matična strana projekta