25. 6. 2013.

Novosti Debian projekta - 24.06.13









Iz ovog najnovijeg izdanja Novosti Debian projekta može se izdvojiti kao najvažnije:

DebConf13 će imati DebCamp

Kada je DebConf tim objavio zvaničnu najavu za održavanje DebConf13, bilo je puno neizvesnosti da li se DebCamp može organizovati zbog budžetskih razloga. DebConf tim sada je objavio da će naredni DebConf 13 imati svoj DebCamp, koji će trajati nedelju dana, počev od 6. avgusta, u mestu održavanja konferencije.

Debian Code Search na videu

Michael Stapelberg je objavio na svom blogu da je dostupan video snimak razgovora koji je dao na GPN13 u vezi Debian Code Search. On objašnjava motivaciju koja stoji iza projekta i kako to sve radi. Razgovor je na nemačkom jeziku, ali je autor kreirao engleski titl da bi što više ljudi moglo da prati ovaj video.

Debian Edu intervjui

Od poslednjeg broja DPN-a pojavila su se dva intervjua sa ljudima koji stoje iza Debian Edu projekta u kojima oni opisuju kako su se uključili u čitav posao i kakav je njihov pogled na to. Prvi intervju je dao Jonathan Carter, a drugi Victor Nitu.

Od ostalih vesti može da se istakne da je Julien Viard napisao detaljno uputstvo o pravljenju prilagodjenih Debian instalacionih CD-a preko simple-cdd.

O svemu detaljnije:

http://www.debian.org/News/weekly/2013/13/