11. 10. 2013.

Debian na Google Summer of Code 2013Ovogodišnji Google Summer of Code je završen uspešnim učešćem Debian projekta, osmi put uzastopno. GSoC administratori, David Bremner, Nicolas Dandrimont, Paul Tagliamonte i Sukhbir Singh napisali su kratko saopštenje u kome se zahvaljuju na saradnji i navode da je Debian učestvovao sa šesnaest projekata, od kojih su petnaest završeni uspešno i da su neki od studenata uveliko nadmašili očekivanja. Takođe, ističe se da su uspeli da pošalju osam studenata na ovogodišnji DebConf13, što je najviše do sada.

Pored učešća šesnaest studenata, treba pomenuti i aktivnosti trideset mentora i DebConf tima koji su pomogli stvaranju ovog značajnog uspeha. Administratori kažu da su im mnogi studenti rekli da će nastaviti saradnju na svojim projektima, kao i da najavljuju uključenje u razne nivoe Debian projekta, što se može oceniti kao najznačajnije dostignuće letošnjeg angažmana.

Na sledećem linku može se pogledati lista studentskih aplikacija sa kratkim informacijama, kao i njihov finalni izveštaj.

http://lists.debian.org/debian-devel-announce/2013/10/msg00000.html