29. 8. 2014.

Dostupan prevod za Skype 4.3





Kao što smo svi primetili, korisnici koji koriste Skype, primorani su da instaliraju najsvežiju dostupnu verziju da bi mogli da koriste ovaj popularni program za komunikaciju. Za manje iskusne Debian korisnike to znači, preuzimanje najnovijeg .deb fajla i instalaciju preko programa Gdebi ili isti zadatak preko terminala, komandom: dpkg -i /putanja/do/skype/fajla.

Prethodni  fajlovi srpskog prevoda odnosili su se na verziju Skype 4.2, a sada su dostupni za preuzimanje novi fajlovi koji odgovaraju najnovijem izdanju Skype 4.3. U odnosu na prošlu verziju, najsvežije izdanje donosi popriličan broj izmena. Po vašem izboru, možete koristiti čiriličnu ili latiničnu verziju, a potrebno je samo uraditi par jednostavnih koraka.

Preuzmite zip arhivu i raspakujte je. Dobijena četiri fajla ubacite u folder na putanji:  /usr/share/skype/lang. Pokrenite Skype i u podešavanjima za izbor jezika, pojaviće se dve nove opcije: Custom(skype_00.qm) i Custom(skype_01.qm). Izborom prve varijante, u upotrebi će biti ćirilica, a druge latinica. Ponovo pokrenite program.