16. 1. 2014.

Serbian - nekoliko dana posle


Iako se vest o objavljivanju Serbian distroa nedavno pojavila, ta stranica je već uveliko preuzela primat u statistici bloga. Poređenja radi, druga na top listi je stranica koja je reemitovana na sajtu B92. U trenutku pisanja ovog teksta, statistika sajta Sourceforge pokazuje da je bilo ukupno 569 preuzimanja, a od tog broja nešto više od deset posto se odnosi na fasciklu sa grafičkim radovima.


Ovom prilikom bi želeo da se zahvalim svima koji su širili vest na društvenim mrežama i forumima, a posebno bih istakao jednog aktivistu slobodnog softvera, nama poznatog kao @zpop. Takođe, zahvaljujem se svima koji su stavili baner na svoje sajtove i pozivam ih da se jave preko kontakt forme, da bi ostvarili reciprocitet.

Par dana pošto je objavljen Serbian i poznati sajt Alexa.com, uvrstio je ovaj portal među one za koje se objavljuje rangiranje u Srbiji. U svetlu pozitivnih promena, od danas će se na ovom blogu nalaziti baner za ovdašnji projekat godine, LiBRE! časopis o slobodnom softveru. Reciprocitet nije potreban.