8. 12. 2013.

DouDouLinux 2.1


Posle nekoliko meseci koji su potrošeni na razne modifikacije, svetlost dana ugledala je prva nadogradnja stabilne distribucije DouDouLinux - Hyperborea 2.1. Kao i obično, nadogradnja je donela par novih aplikacija, nekoliko poboljšanja, više ispravki, ali ovaj put i ne samo to. Ekipa koja stoji iza ovog simpatičnog distroa, može da obavesti svoje korisnike i pristalice da su od sada zvanično dostupna i dva nova servisa:

  • DouDou šop je otvoren. Sa njim će upravljati udruženje DouDouLinux, kao neprofitna organizacija koja je posvećena podržavanju i razvoju ovog projekta. Za početak, u šopu možete pronaći instalacioni DVD na kome je DouDouLinux, kao i neke vrste promotivnog materijala.
  • Novi partner DouDouLinux organizacije, kompanija Ecodair, sa sedištem u Parizu, otpočela je prodaju repariranih računara na kojima je instaliran DouDouLinux i na taj način će učestvovati u finansiranju udruženja. Računari su sa garancijom od 6 meseci, a ovako izgleda jedan od primera.
Možda ove aktivnosti budu putokaz i za druge distroe da počnu da razmišljaju o sličnim akcijama u vezi repariranih računara. O tome šta je novo u verziji 2.1, možete pogledati ovde, a dostupna je i zvanična objava: